OPTIKA MARKO

Kako odabrati naočale prema obliku lica:
Savjeti za savršen izbor

Kada je u pitanju odabir naočala, važno je uzeti u obzir oblik lica kako biste pronašli par koji će vam najbolje
odgovarati. Različiti oblici lica imaju različite karakteristike i proporcije, stoga odabir pravih naočala može naglasiti vaše najbolje crte i stvoriti uravnotežen izgled. U ovom članku ćemo vam pružiti nekoliko korisnih savjeta o tome kako odabrati naočale koje će se najbolje uklopiti s oblikom vašeg lica.

Okruglo lice:
Ako imate okruglo lice s mekim crtama, pokušajte odabrati naočale koje će dodati definiciju vašim crtama lica.
Odaberite okvire koji su kvadratnog ili pravokutnog oblika kako bi se stvorila iluzija duljeg lica. Izaberite modele s
visokim mostom ili naglašenim obrubima kako biste dodali vertikalnu dimenziju.

Ovalno lice:
Ovalno lice smatra se najuniverzalnijim oblikom lica jer gotovo svaki oblik naočala dobro pristaje. Imate slobodu
eksperimentirati s različitim stilovima, ali izbjegavajte previše velike ili preuske okvire koji bi mogli poremetiti prirodnu ravnotežu lica. Izaberite modele koji se slažu s konturama vašeg lica i naglašavaju vaše najbolje crte.

Četvrtasto lice:
Ako imate četvrtasto lice s izraženim jagodicama i jakom čeljusti, odaberite naočale koje će omekšati ove crte i
stvoriti uravnotežen izgled. Okrugli ili ovalni okviri mogu pomoći ublažiti kutove vašeg lica. Izaberite modele s nježnijim linijama i tankijim obrubima kako biste stvorili kontrast s četvrtastim crtama lica.

Srčano lice:
Srčano lice karakterizira šira gornja polovica lica s uskom bradom. Odaberite naočale s oblikom koji će uravnotežiti proporcije vašeg lica. Izaberite okvire s naglašenim donjim dijelom ili širim donjim rubom kako biste stvorili vizualnu širinu. Izbjegavajte prevelike i preuske modele koji bi mogli prenaglasiti širinu gornjeg dijela lica.

Dijamantno lice:
Dijamantno lice ima šire jagodične kosti i usku čeljust i bradu. Odaberite naočale koje će uravnotežiti ovu proporciju. Izaberite okvire koji su širi od jagodičnih kostiju, poput mačkastog ili poluokruglog oblika. Obratite pažnju na modele koji imaju detalje na bočnim dijelovima, jer će to pomoći vizualno proširiti sredinu lica.

Kako pravilno izmjeriti oblik lica:
Ako niste sigurni u oblik svog lica, možete koristiti jednostavan način mjerenja. Stavite kosu unatrag ili je pričvrstite tako da možete jasno vidjeti linije lica. Zatim izmjerite sljedeće:
      – Širina čela: Izmjerite udaljenost između najšireg dijela čela.
      – Širina jagodičnih kostiju: Izmjerite udaljenost između najšireg dijela jagodičnih kostiju.
      – Širina čeljusti: Izmjerite udaljenost između najšireg dijela čeljusti.
Koristeći ove mjere, možete bolje odabrati naočale koje će se uklopiti s proporcijama vašeg lica.

Kada birate naočale, važno je uzeti u obzir oblik lica kako biste pronašli savršen par koji će naglasiti vaše najbolje crte. Različiti oblici lica zahtijevaju različite stilove i oblike okvira kako bi se postigla ravnoteža i sklad. Slijedeći savjete za odabir naočala prema obliku lica, možete istaknuti svoju ljepotu i osigurati da vam naočale savršeno pristaju. Ne zaboravite posjetiti stručnjaka za vid koji vam može pružiti dodatne savjete i pomoći vam u odabiru idealnih naočala za vaš oblik lica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)